Merhaba, bu gün sizlere ücretsiz vpn uygulamaları ile ilgili bir liste hazırladık. Bildiğiniz gibi VPN uygulamalarının her ne kadar ücretsiz versiyonları olsa da, bir çoğu ücretli olarak kullanılıyor. Ücretsiz bir VPN uygulaması sınırlı veri kotası veya hız sınırlamaları gibi kısıtlamalarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, ücretsiz bir VPN uygulaması kullanmayı düşünüyorsanız, dikkatli bir şekilde araştırma yaparak ve uygulamanın güvenilirliğini ve işlevselliğini dikkatle inceleyerek seçim yapmalısınız.
VPN Uygulaması Nedir?
VPN, açılımı Virtual Private Network yani Sanal Özel Ağ anlamına gelir. VPN, bir ağ üzerinden internete bağlanan bir kullanıcının güvenli ve gizli bir şekilde internete erişim sağlamasını sağlayan bir teknolojidir. VPN, internet üzerinden veri iletimi sırasında kullanıcının bilgisayarının IP adresini değiştirerek kullanıcının gizliliğini korur ve ağ üzerindeki verilerin güvenliğini sağlar. Bu sayede kullanıcının internette gezinmesi ve veri iletimi sırasında kimliğinin gizli kalması sağlanır. Bizlerde genelde Türkiye’de girişi yasaklı olan sitelere giriş yapabilmek için VPN uygulaması kullanırız.
VPN uygulaması ile işiniz bittikten sonra standart olarak giriş yaptığınız sitelere (bankalar, sosyal medya hesapları vb.) giriş yapmadan önce mutlaka VPN uygulamasını kapatmanızda fayda olacaktır.
Ücretsiz VPN Uygulamaları
İnternet üzerinde güvenli şekilde ve anonim olarak gezinmek istiyorsanız aradığınız yer tam olarak burası. Hangi VPN daha güvenli, En iyi VPN uygulaması hangisi, ücretsiz VPN uygulamaları nelerdir gibi sorularınızı bu yazımızda cevapladık. Şimdi gelin ücretsiz VPN uygulamaları listemize bir göz atalım.
1-ProtonVPN
ProtonVPN, ücretsizde olsa ücretlide olsa güvenle kullanabileceğiniz VPN uygulamaları arasındadır. Oldukça basit ara yüzü sayesinde kullanım konusunda hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Ücretsiz üyelik ile Hollanda, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri olarak üç sunucuya erişim sağlayabilirsiniz. ProtonVPN ayrıca, kriptolu bağlantılar sayesinde internet kullanıcılarının internet bağlantısının güvenliğini de artırır.
2-ZenMate
ZenMate, masaüstü bilgisayarınızda chrome eklentisi ile kolayca kullanım sağlayacağınız VPN uygulamaları arasında yer almaktadır. Sık kullanılanlar kısmına eklediğinizde web tarayıcınızın üst kısmından uygulamayı aktifleştirerek ücretsiz olarak Almanya, Romanya, Singapur ve Amerika Birleşik Devletlerine ait toplam 4 sunucuya erişim sağlayabilirsiniz. Pro sürümünde ise 50 den fazla sunucu bulunmaktadır. Ayrıca internet hızını da arttırarak daha hızlı bir internet deneyimi sağlar.
3-SuperVPN
SuperVPN, Android telefonlarınızda güvenli şekilde ve ücretsiz vpn uygulamaları arasında yer alıyor. Karşınıza çıkan reklamlar canınızı sıksa da ücretsiz olarak kullanılan bir uygulamaya göre gayet iyi. Google play’den hızlı bir şekilde indirdikten sonra yalnızca bağlan diyerek internette sörf yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. İsterseniz otomatik olarak sizin için en uygun sunucuyu bulmasına izin verin, isterseniz bağlanmadan önce sağ üstten ücretsiz olarak kullanabildiğiniz 8 ülkenin sunucundan birisini tercih edin.
4-PrivadoVPN
En iyi VPN uygulamalarından birisi olan PrivadoVPN size neredeyse pro kalitesinden bir VPN hizmeti sunmaktadır. Pro sürümden sizi tek ayıran ise 10 GB kotasının bulunmasıdır. Aylık 10 GB kotadan sonra kullanmaya devam edebiliyor olsanız da yalnızca 1 sunucu kullanımı ile hız limitinizi 1 MBs olarak düşürür.
5-Hide.me VPN
Hide.me size 5 sunucu ve 10 GB ulaşım hakkı tanır. Hesap oluşturarak kullanım sağlayabilirsiniz fakat kredi kartı vs. gibi bilgilerinizi kesinlikle istemez. Kullanım konusunda aynı hesapla yalnızca 1 bilgisayarda oturum açabilirsiniz. Premium satın almanız sizi ücretsiz kullanıcılara göre çeşitli ayrıcalıklar tanır fakat fazla maliyetli olduğunu söylememizde fayda var.
6-TunnelBear
TunnelBear basit ve eğlenceli bir ara yüze sahiptir. Hızlı ve basit bir kurulum gerçekleştirerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz fakat üzücü olan şu ki oldukça güvenli olmasına rağmen yalnızca 500 mb gibi bir limit sağlar. Ücretsiz versiyonunda bile yaklaşık 12 sunucuya erişim sağlayabilirsiniz.
7-Windscribe
Üst düzey güvenlik önlemlerine sahip olan windscribe dünya çapında toplam 11 adet sunucuya ücretsiz olarak erişmenizi sağlar. Ücretsiz sürümünü kullandığınızda aylık 2 GB bir kota sağlarken, mail adresi doğrulaması yaptığınızda bu limiti size özel 10 GB ye çıkarır.
Görsel Kaynak: https://unsplash.com/s/photos/vpn
KAYNAK: https://maxigeyik.com/ucretsiz-vpn-uygulamalari-internette-ozgurce-gezin/